Ne prejemam e-pošte na svoj elektronski naslov

12632

Včasih se zgodi, da e-pošta ne prispe na vaš elektronski naslov. Vzrokov za to je lahko več. Da bi odkrili napako, priporočamo, da preverite delovanje elektronske pošte po sledečih korakih.

1) Preverite, da je vaša domena aktivna in delujoča (in da ni slučajno potekla). Poglej whois podatke

2) Preverite, da vaš poštni predal ni poln. To lahko preverite na dva načina:

a) Če sami sebi pošljete elektronsko pošto na vaš naslov in prejmete odgovor strežnika Maximum mailbox size exceeded, pomeni, da je vaš elektronski predal presegel kvoto, ki mu je dodeljena na strežniku. V tem primeru, se lahko prijavite na vaš elektronski predal preko spletnega odjemalca epošte in izbrišite odvečno epošto ter izpraznite Koš.

b) Prijavite se v spletno elektronsko pošto in preverite zasedenost elektronskega naslova

3) Možno je, da je epošta na vaš naslov prispela, vendar jo je antispam filter na strežniku zaznal kot neželeno epošto in jo prestavil v mapo Spam. V tem primeru preko spletnega odjemalca preverite mapo Spam v vašem elektronskem predalu.

4) Če ste tudi v tem primeru sporočila ni, nas lahko kontaktirate na podporni center. Da zadevo raziščemo nam obvezno posredujte: email pošiljatelja, email prejemnika ter okviren čas in datum pošiljanja sporočila, ki ga niste prejeli. Naši administratorji lahko pogledajo v LOG datoteko, kjer je točno zabeleženo, kaj se je zgodilo s prejetim sporočilom.

Socialno omrežje