Iskalnik lastnika domene

Whois iskalnik vam izpiše podatke o lastniku domene. Vpišite ime registrirane domene in izpisali se vam bodo podatki o registrantu.

Kaj je v javna baza Whois?

Javna baza je imenik vseh trenutno registriranih domen. Če želite izvedeti podatke o lastniku določene registrirane domene, lahko podatke pridobite tukaj.

Zakaj lahko podatke pri domeni vidi kdorkoli?

Organizacija ICANN zahteva od vsakega registrarja domen, da podatke o lastništvu domene, datumu registracije, poteku domene in nekatere druge podatke, zapiše v javno Whois bazo takoj, ko je domena registrirana.

Whois informacije vključujejo vaše ime in priimek, naslov, telefon in ostale podatke, ki jih navedete pri registraciji domene. Iskanje po javni bazi Whois je vidno in dostopno vsakomur. To je dobra novica za vse tiste, ki domene prodajajo ali preprodajajo, da jih lahko kupci kontaktirajo. Je pa tudi slaba novica za vse, ki ne želijo imeti svoje osebne podatke razkrite poleg registracije domene ali nočejo, da jih spamerji nadlegujejo z neželeno e-pošto.

Kako izgleda izpis podatkov?

Javna objava

Registry Registrant ID: Not Available From Registry
Registrant Name: Tina Novak
Registrant Organization: Vzorec
Registrant Street: Kolodvorska ulica 1
Registrant City: Kranjska Gora
Registrant Postal Code: 4280
Registrant Country: SI
Registrant Phone: +386.12345678
Registrant Email: [email protected]

Zaščita identitete

Registry Registrant ID: PRIVACY_PROTECTION
Registrant Name: GIGASPARK d.o.o.
Registrant Organization: GIGASPARK d.o.o.
Registrant Street: Devova 5 (All postal mail rejected)
Registrant City: Ljubljana
Registrant Postal Code: 1000
Registrant Country: SI
Registrant Phone: +386.40641365
Registrant Email: [email protected]

Kako se lahko zaščitim?

Gigaspark omogoča, da pri registraciji domene izberete zaščito identitete. Na ta način se bodo v javni bazi izpisali podatki o podjetju, ki vam je domeno registriralo (npr. Gigaspark.com), namesto vaši osebni podatki. Vi ste še vedno lastnik domene, le v javni bazi niso izpisani vaši podatki.

Priporočamo, da pri registraciji domene izberete zaščito identitete in s tem vaši osebni podatki ne bodo javno dostopni.

Samo za
€ 3,00 / leto

Zaščita identitete

€ 3,00 / leto

Zaščitite svoje osebne podatke in jih skrijte tako, da ne bodo vidni drugim v WHOIS bazi. Zamanjšajte količino neželjene e-pošte na vaš naslov z vklopom zaščite identite.

Registracija domene

Socialno omrežje