Najem strežnika

Najem lastnega strežnika na visokorazpoložljivi infrastrukturi in zanesljivi strojni opremi v Ljubljani, kjer ste povezani v hrbtenico slovenskega omrežja.

  • Izberite enega od vnaprej pripravljenih VPS strežnikov ali
  • naročite VPS strežnik prilagojen povsem vašim potrebam.
Naročilo

Prepoznajte naše napredne zmožnosti

Virtualni strežnik se obnaša enako kot fizični strežnik. S to razliko, da vam 24/7 razpoložljivost zagotavljamo mi. Konfiguracija strežnika je povsem prilagodljiva vašim željam.

nadzor strežnika

Popoln nadzor nad vašim strežnikom

Gostovanje na VPS strežniku je primerno za podjetja, ki imajo obsežnejšo spletno stran, spletno trgovino ali na svoji spletni strani shranjujejo podatke, ki jih ne želijo deliti z drugimi na deljenem gostovanju. Primerno je tudi za podjetja, ki pričakujejo hitro rast, saj lahko strežnik po potrebi sproti nadgrajujejo in prilagajajo svojim potrebam. Gigaspark VPS strežniki vam zagotavljajo zakupljeno količino pomnilnika in procesorjev, ki so vedno razpoložljivi samo vašemu skrbniku.

vps infrastruktura

Zanesljiva infrastruktura

Nudimo kvalitetno VPS gostovanje na zmogljivih strežnikih ter visoko-razpoložljivo virtualizacijsko programsko opremo. Podatkovni center se nahaja v Ljubljani in zagotavlja varno okolje za najem vašega strežnika, kjer ste povezani v hrbtenico slovenskega omrežja. Vsa oprema je podvojena, zaradi česar se lahko pohvalimo z več kot 99% dosegljivostjo strežnikov.

Za vso strojno opremo kot tudi 24 urno dosegljivost strežnika poskrbimo mi, na visoko-razpoložljivi infrastrukturi Gigaspark.

administracija vps

Enostavna administracija

VPS strežnik upravljate preko našega uporabniškega vmesnika. Na voljo imate vsa orodja, ki jih boste kadarkoli potrebovali, kot na primer zagon, ustavitev in ponovni zagon strežnika. Spremljate lahko trenutno porabo resursov kot so procesor, pomnilnik in mrežni promet. Za dostop do strežnika lahko uporabite neposreden root SSH dostop. Po želji pa vam namestimo popularno kontrolno ploščo VestaCP za lažje upravljanje s strežnikom.

Prednameščeni VPS strežniki

Imamo izkušnje s široko paleto spletnih aplikacij, ki lahko tečejo na samostojnih strežnikih. Izbirate lahko med različnimi prednameščenimi VPS strežniki, ki smo jih pripravili za vas.

plesk vps

Plesk VPS strežnik

Potrebujete svoj strežnik za gostovanje in upravljanje svojih domen? Naročite VPS strežnik s prednameščeno kontrolno ploščo Plesk. Administracijo domen lahko upravljate enostavno preko brskalnika.

Kontrolna plošča Plesk je najbolj priljubljena kontrolna plošča za gostovanje in upravljanje domen.

Strežnik Xlite za 10 domen
€ 14,90 / mesec
cpanel vps

Cpanel VPS strežnik

Za gostovanje in upravljanje domen vam lahko namestimo strežnik s prednameščneo kontrolno ploščo Cpanel. Domene lahko nato enostavno upravljate preko brskalnika.

Cpanel kontrolna plošča je enostavena za uporabo in nastavitve strežnika uredite s kliki na ikone. Sami v upravljate s svojimi domenami.

Strežnik Xlite za neomejeno domen
€ 24,90 / mesec
vestacp vps

VPS strežnik VestaCP

VestaCP je priljubljena kontrolna plošča za upravljanje domen na strežniku. Njena glavna prednost je, da je brezplačna, hkrati pa ponuja vse bistvene funkcionalnosti, ki jih potrebujete pri gostovanju domen.

VestaCP kontrolno ploščo vam namestimo brezplačno pri nakupu kateregakoli VPS strežnika Gigaspark.

Strežnik Xlite za neomejeno domen
€ 9,90 / mesec
sendy vps

Novičarski strežnik Sendy

Sendy novičarski strežnik je samostojni poštni strežnik z nameščeno aplikacijo Sendy za pošiljanje e-poštnih novic preko vnaprej pripravljenega poštnega strežnika Gigaspark.

Sendy omogoča, da razpošljete množično e-pošto nizki ceni in sledite, koliko prejemnikov je e-pošto prejelo in prebralo.

Cena za 1000 prejemnikov
€ 19,90 / mesec
epoštni vps

E-poštni VPS strežnik Icewarp

Icewarp je napreden e-poštni strežnik za izmenjavo sporočil. Če želite za svoje podjetje uporabljati svoj poštni strežnik, vam z izkušnjami priskočimo na pomoč.

Icewarp poštni strežnik je napredni poštni strežnik, kjer lahko shranjujete E-pošto, koledar, kontakte in dokumente.

Strežnik za 10 uporabnikov
€ 49,90 / mesec
windows vps

Windows VPS strežnik

Za potrebe vašega podjetja vam lahko namestimo Windows strežnik. Odpravite skrbi po strojni opremi in zagotavljanjem dosegljivosti strežnika. Izberete lahko poljubno količino resursov, ki so dodeljeni vašemu strežniku.

Za zanesljivo gostovanje vašega strežnika uporabite visoko-razpoložljivo infrastrukturo Gigaspark, ki se nahaja v Ljubljani.

Windows strežnik od
€ 49,90 / mesec

Operacijski sistem

Izbirate lahko med velikim številom prednameščenih operacijskih sistemov, ki so na voljo. Lahko pa si izberete povsem svoj operacijski sistem. Za lažji začetek, vam namestimo operacijski sistem.

Root dostop

Za popoln nadzor nad strežnikom potrebujete root dostop? Gigaspark VPS strežniki vam omogočajo, da ste sami popoln skbrnik sistema. Root dostop je na voljo serijsko pri vseh Gigaspark VPS strežnikih.

Neomejeno domen

Imate več domen, ki jih želite gostovati na svojem strežniku? VPS strežniki vas pri tem ne omejujejo. Če izberete VPS strežnik z dovolj CPU in RAMa, lahko na strežnik namestite praktično poljubno mnogo domen.

IP naslov

Za povezljivost v internet vam dodelimo lasten javni IP naslov. Hitrost povezave je 100 Mbit, ki si jo delite z ostalimi VPS strežniki. VPS strežniki se nahajajo v Ljubljani. S tem zagotavljamo optimalno povezljivost strežnikov in kratke odzivne čase.

Arhiviranje

Za vse strežnike hranimo eno tedensko varnostno kopijo strežnika (do 10GB). V primeru, da se z vašim strežnikom zgodi kaj nepredvidljivega, vam ga lahko povrnemo v delujoče stanje v najkrajšem možnem času.

30 dnevna garancija

Tako kot pri večini naših storitev, vam tudi pri najemu VPS strežnika nudimo 30 dnevno garancijo. V primeru, da z VPS strežnikom iz kateregakoli razloga niste zadvoljni, lahko v 30 dneh prekinete vaš najem, stroške pa vam v celoti vrnemo.

Pogosta vprašanja v zvezi z VPS strežniki

Najem VPS strežnika vam nudi povsem samostojno okolje za gostovanje vaše spletne strani. Na voljo imate zagotovljene resurse, ki so ves čas na voljo samo vam. V samem bistvu gre za namenski strežnik, ki je namenjen samo vam. Z drugimi uporabniki si delite le promet in povezavo. V VPS strežniku lahko vsaka stranka poganja svoj operacijski sistem. V tem smislu VPS gostovanje ponuja zmogljivešje okolje, hkrati pa večjo fleksibilnost ter nižje stroške v primerjavi z lastnim strežnikom.

Medtem ko samostojni strežnik ponuja izolirano strojno opremo, kjer so viri, kot so disk, ram in omrežne povezave povsem ločene, ta zahteva tudi pomembno začetno investicijo in višjo raven tehnične sposobnosti za upravljanje. VPS strežnik si fizični strežnik delite z drugimi strankami, ampak vsak izmed njih ostajaja izoliran od drugih uporabnikov na strežniku. Z VPS strežnikom se dodeli del fizičnega strežnika posameznim virtualnim strežnikom, z zajamčenim pomnilnikom, trdim diskom in procesorji. Delite pa si pasovno širino. VPS gostovanje v tem pogledu omogoča bolj stroškovno učinkovito in prilagodljivo možnost za rastoča podjetja, v primerjavi z lastnimi namenskimi strežniki.

Na drugi strani pa pri deljenem gostovanju gostujete na istem strežniku z drugimi uporabniki, ki utegnejo vplivati na delovanje vaše spletne strani, če drugi uporabniki na istem strežniku v določenem trenutku povzročajo veliko obremenitev.

Vsak VPS strežnik lahko poganja svoj operacijski sistem. Na voljo je širok izbor prednameščenih operacijskih sistemov, ki vam jih ponujamo. Vsak VPS strežnik bo izvajal svoj operacijski sistem na enak način, kot če bi bil sam po sebi namenski strežnik. Gigaspark uporablja zanesljivo infrastrukturo za potrebe virtualizacije.

Gigaspark ponuja VPS strežnike na zanesljivi stojni opremi, ki vključuje veliko število podvojenih elementov v primeru izpadov. Vsi strežniki so opremljeni s hitrimi SAS diski v RAID polju. Na voljo imajo veliko količino pomnilnika, poljubno število IP naslovov ter tedensko arhiviranje celotnega strežnika. VPS strežnik vas ne omejuje pri namestitvi vaše aplikacije. Dodelimo vam root dostop preko ssh protokola, nato pa si sami lahko kreirate neomejeno število elektronskih predalov, neomejeno podatkovnih baz, poljubno število FTP dostopov.

Ne. Za razliko z deljenim gostovanjem, kjer si vse domene delijo isti strežnik z istimi viri, ima VPS strežnik zagotovljene vire kot so CPU, pomnilnik in prostor na disku. Delovanje vašega strežnika ne bo v ničemer prikrajšano v primeru povečane obremenitve.

Gigaspark zagotavlja odzivnost 24x7x365 preko podpornega centra. Na voljo imamo certificirane Linux strokovnjake, ki vam lahko svetujejo pri namestitvi strežnika. Medtem ko je svetovanje po telefonu ali elektronski pošti brezplačno, je podpora pri reševanju konkretnih problemov plačljiva. Če potrebujete plačljivo podporo za vzdrževanje vašega strežnika, se lahko obrnete na naš podporni center.

Socialno omrežje