Spletno gostovanje in registracija domen Gigaspark

VPS gostovanje

Najem lastnega VPS strežnika

Gostovanje VPS strežnikov na zanesljivi infrastrukturi v podatkovnem centru v Sloveniji. Izberite prednameščen VPS strežnik ali si prilagodite svojega.

vps strežniki
gigaspark
X-lite
€19,90
€238,80 letno
X-plore
€29,90
€358,80 letno
X-pert
€49,90
€598,90 letno
X-treme
Procesor    1 CPU 1 CPU 2 CPU 1 - 8 CPU
RAM    1Gb 2Gb 4Gb 1GB - 16GB
Prostor    10GB 40GB 60GB 10GB - 250GB
IP naslovi    1 1 1 1 - 8
Promet    neomejeno neomejeno neomejeno neomejeno
Povezava    100Mbps 100Mbps 100Mbps 100Mbps

 
 

Naroči Naroči Naroči Po meri

 

 

brezplačna namestitev

Brezplačna namestitev

Pri naročilu kateregakoli VPS strežnika poskrbimo za brezplačno namestitev operacijskega sistema ter osnovno varnostno politiko. Izbirate lahko med širokom izborom prednameščenih operacijskih sistemov.

zagotavljanje dostopnosti

Zagotavljanje dostoposti

Naši skrbniki strežnikov ves čas skrbijo za opremo, povezljivost ter ustrezno redundanco, da so lahko vaši strežniki razpoložljivi 24 ur dan dan in vse dni v tednu. V povprečju dosegamo več kot 99% dosegljivost strežnikov.

varnostne kopije

Varnostne kopije

Vse naše stranke prejmejo dodaten prostor za 1 tedensko varnostno kopijo VPS strežnika (do 10GB). V primeru, da se z vašim strežnikom zgodi kaj nepredvidljivega, vam ga lahko povrnemo nazaj v najkrajšem možnem času.

 

nadzor delovanja

Nadzor nad delovanjem

Podatkovni center je neprenehoma pod nadzorom. V primeru morebitnih izpadov takoj odreagiramo in vas o tem obvestimo. Hkrati ves čas preventivno preverjamo delovanje strežnikov in po potrebi optimiziramo njihovo delovanje.

vzdrževanje strežnikov

Vzdrževanje strojne opreme

Strojna oprema odpoveduje. Z ustrezno redundanco poskrbimo, da to ne vpliva na delovanje vašega VPS strežnika. Naša naloga je redno vzdrževanje strojne opreme in ustrezna zamenjava dotrajanih komponent.

svetovanje pri namestitvi

Svetovanje

Z bogatimi izkušnjami vam bomo na voljo z nasveti pri uporabi vašega strežnika. Svetujemo vam lahko pri varnostnih ukrepih za operacijski sistem, kot tudi optimizacijo posameznih servisov za web strežnik, podatkovno bazo, itd.

 

1

Poljuben operacijski sistem

Izbirate lahko med velikim številom prednameščenih operacijskih sistemov, ki so na voljo. Lahko pa si izberete povsem svoj operacijski sistem. Za lažji začetek, vam namestitev operacijskega sistema vam pripravimo mi.

2

Root dostop

Za popoln nadzor nad strežnikom potrebujete root dostop? Gigaspark VPS strežniki vam omogočajo, da ste sami popoln skbrnik sistema. Root dostop je na voljo serijsko pri vseh Gigaspark VPS strežnikih.

3

Neomejeno gostujočih domen

Imate več domen, ki jih želite gostovati na svojem strežniku? VPS strežniki vas pri tem ne omejujejo. Če izberete VPS strežnik z dovolj CPU in RAMa, lahko na strežnik namestite praktično poljubno mnogo domen.

 

4

Lasten javni IP naslov

Za povezljivost v internet vam dodelimo lasten javni IP naslov. Hitrost povezave je 100 Mbit, ki si jo delite z ostalimi VPS strežniki. VPS strežniki se nahajajo v Ljubljani. S tem zagotavljamo optimalno povezljivost strežnikov in kratke odzivne čase.

5

Dosegljivost je naša skrb

Posvetite svoj čas razvoju vašim spletnim aplikacijam, nemoteno delovanje strežnika pa prepustite nam. Izberite zanesljiv in visoko razpoložljiv strežnik, ter skrbnika, ki vam bo na voljo v primeru težav pri delovanju. Naša kvaliteta so profesionalne storitve po dostopnih cenah.

6

30 dnevna garancija

Tako kot pri večini naših storitev, vam tudi pri najemu VPS strežnika nudimo 30 dnevno garancijo. V primeru, da z VPS strežnikom iz kateregakoli razloga niste zadvoljni, lahko v 30 dneh prekinete vaš najem, stroške pa vam v celoti vrnemo.


vps pomoč

 

Pomoč pri namestitvi

V Gigasparku vam pomagamo čim hitreje doseči željeni cilj. Da bi lahko kar se da hitro vzpostavili svoj strežnik na internetu, vam na začetku priskočimo na pomoč. Naši strokovnjaki vam bodo vnaprej namestili operacijski sistem in poskrbeli za osnovno varnost strežnika.
 

namestitev vps

Pomoč pri namestitvi

Da bi bil vaš strežnik nameščen karseda hitro in po vaših željah, vam pri namestitvi pomagajo naši skrbniki sistema. Naša prioriteta je, da je vaš strežnik čimprej pripravljen za delo. Po želji vam prednamestimo tudi željene servise, aplikacije ali vaše datoteke.
 

varnost vps

Nastavitev varnostnih mehanizmov

Ker razumemo vaše potrebe, zagotovimo osnovne varnostne mehanizme za dostop do vašega strežnika. Glede na to kateri servisi bodo v uporabi, vam nastavimo požarni zid ter omejimo root dostop do strežnika na vaše IP naslove ali s certifikatom.
 

svetovanje vps

Svetovanje in pomoč

Naš podporni center je dosegljiv 24/7. Nudimo pomoč po telefonu, po elektronski pošti in pogovor v živo. Izkušeni skrbniki so vam na voljo z nasveti, kako najbolj izkoristiti prednosti vašega VPS strežnika.

cloud vps

Kaj je vključeno v brezplačno podporo?

 

Storitev Naša skrb Vaša skrb
Nadzor nad delovanjem in preventivno preverjanje performanc
Vzdrževanje strojne opreme in zamenjavo komponent
Varnostne kopije VPS strežnikov (do 10GB brezplačno)
Zagotavljanje dostoposti strežnikov 24x7
Svetovanje pri varnostnih ukrepih za operacijski sistem, Apache, MySQL, itd.
Administracija strežnika
Posodobive operacijskega sistema in updejtov
Skrb za lastne aplikacije
Ugotavljanje napak pri delovanju vaše aplikacije

 

VPS strežnik se obnaša tako kot da bi imeli svoj lasten strežnik - zmogljiv, cenovno ugoden, lasten požarni zid, z več nadzora in večjo varnostjo. VPS gostovanje je najbolj primerno za podjetja, ki imajo obsežnejšo spletno stran ali na svoji spletni strani shranjujejo podatke, ki jih ne želijo deliti z drugimi na deljenem gostovanju.

Primerno je tudi za podjetja, ki pričakujejo hitro rast, saj lahko strežnik po potrebi sproti nadgrajujejo in prilagajajo svojim potrebam. Gigaspark VPS strežniki vam zagotavljajo zakupljeno količino pomnilnika in procesorjev, ki so vedno razpoložljivi samo vašemu strežniku.

vps strežnik

 

vps gostovanje

 

V Gigasparku skrbimo, da so vsi VPS strežniki vedno hitri in dostopni. Prav tako vam iz izkušenj znamo svetovati pri izbiri VPS strežnika. Pri nas dobite podporo, na katero se lahko zanesete. Upravljanje VPS strežnika vam je dostopno ves čas. Mi skrbimo za infrastrukturo, zato da vi lahko skrbite za vaše aplikacije, CMS portal in podatkovne baze.

Nudimo kvalitetno VPS gostovanje na zmogljivih strežnikih Hewlett-Packard ter zanesljivo programsko opremo za virtualizacijo. Naš podatkovni center se nahaja v Ljubljani in zagotavlja varno okolje za vaše VPS gostovanje. Pohvalimo se lahko z več kot 99% dosegljivostjo strežnikov.
 


Prednameščeni strežniki

 

Parallels Plesk strežnik

Želite svoj strežnik za gostovanje in upravljanje svojih domen? Naročite samostojen Parallels Plesk VPS strežnik, ki ga lahko upravljate preko brskalnika.
 

vps plesk

E-poštni strežnik Icewarp

Ali vaše podjetje potrebuje lasten poštni strežnik? Naročite napreden poštni strežnik Icewarp Mail Server z napredno antivirus in antispam zaščito.
 

vps email

Windows Web strežnik

Za potrebe vašega podjetja vam lahko namestimo Windows strežnik. Izberete lahko poljubno količino resursov, ki so dodeljeni samo vašemu strežniku.
 

vps windows

 

Cpanel strežnik

Za gostovanje in upravljanje domen vam lahko namestimo strežnik s prednameščneo kontrolno ploščo Cpanel. Domene lahko nato enostavno upravljate preko brskalnika.
 

vps cpanel

DNS strežnik

Za vse, ki potrebujete lasten DNS strežnik, imamo pripravljen VPS strežnik z DNS servisom in enostavno programsko opremo za upravljanje z DNSji preko brskalnika.
 

vps dns

Minecraft strežnik

Želite gostiti svoj Minecraft strežnik za igranje te priljubljene igre? Namestimo vam VPS in Minecraft igro za vas in vaše prijatelje.
 

vps minecraft

Pogosta vprašanja o virtualnih privatnih (VPS) strežnikih

 

vprašanja vps

Kaj je VPS strežnik in kakšne so njegove prednosti?

Najem VPS strežnika vam nudi povsem samostojno okolje za gostovanje vaše spletne strani. Na voljo imate zagotovljene resurse, ki so ves čas na voljo samo vam. V samem bistvu gre za namenski strežnik, ki je namenjen samo vam. Z drugimi uporabniki si delite le promet in povezavo. V VPS strežniku lahko vsaka stranka poganja svoj operacijski sistem. V tem smislu VPS gostovanje ponuja zmogljivešje okolje, hkrati pa večjo fleksibilnost ter nižje stroške v primerjavi z lastnim strežnikom.


V kakšnem smislu se VPS gostovanje razlikuje od samostojnega strežnika ali skupnega gostovanja?

Medtem ko samostojni strežnik ponuja izolirano strojno opremo, kjer so viri, kot so disk, ram in omrežne povezave povsem ločene, ta zahteva tudi pomembno začetno investicijo in višjo raven tehnične sposobnosti za upravljanje. VPS strežnik si fizični strežnik delite z drugimi strankami, ampak vsak izmed njih ostajaja izoliran od drugih uporabnikov na strežniku. Z VPS strežnikom se dodeli del fizičnega strežnika posameznim virtualnim strežnikom, z zajamčenim pomnilnikom, trdim diskom in procesorji. Delite pa si pasovno širino. VPS gostovanje v tem pogledu omogoča bolj stroškovno učinkovito in prilagodljivo možnost za rastoča podjetja, v primerjavi z lastnimi namenskimi strežniki.

Na drugi strani pa pri deljenem gostovanju gostujete na istem strežniku z drugimi uporabniki, ki utegnejo vplivati na delovanje vaše spletne strani, če drugi uporabniki na istem strežniku v določenem trenutku povzročajo veliko obremenitev.


Ali lahko namestim poljuben operacijski sistem na svoj virtualni privatni strežnik?

Vsak VPS strežnik lahko poganja svoj operacijski sistem. Na voljo je širok izbor prednameščenih operacijskih sistemov, ki vam jih ponujamo. Vsak VPS strežnik bo izvajal svoj operacijski sistem na enak način, kot če bi bil sam po sebi namenski strežnik. Gigaspark uporablja zanesljivo infrastrukturo za potrebe virtualizacije.


Kakšne dodatne prednosti zagotavlja VPS strežnik pri Gigaspark.com?

Gigaspark ponuja VPS strežnike na zanesljivi stojni opremi, ki vključuje veliko število podvojenih elementov v primeru izpadov. Vsi strežniki so opremljeni s hitrimi SAS diski v RAID polju. Na voljo imajo veliko količino pomnilnika, poljubno število IP naslovov ter tedensko arhiviranje celotnega strežnika. VPS strežnik vas ne omejuje pri namestitvi vaše aplikacije. Dodelimo vam root dostop preko ssh protokola, nato pa si sami lahko kreirate neomejeno število elektronskih predalov, neomejeno podatkovnih baz, poljubno število FTP dostopov.


Ali poraba resursov ali prostora na disku vpliva na druge uporabnike na strežniku?

Ne. Za razliko z deljenim gostovanjem, kjer si vse domene delijo isti strežnik z istimi viri, ima VPS strežnik zagotovljene vire kot so CPU, pomnilnik in prostor na disku. Delovanje vašega strežnika ne bo v ničemer prikrajšano v primeru povečane obremenitve.


Kakšno podporo Gigaspark zagotavlja za virtualne privatne strežnike?

Gigaspark zagotavlja odzivnost 24x7x365 preko podpornega centra. Na voljo imamo certificirane Linux strokovnjake, ki vam lahko svetujejo pri namestitvi strežnika. Medtem ko je svetovanje po telefonu ali elektronski pošti brezplačno, je podpora pri reševanju konkretnih problemov plačljiva. Če potrebujete plačljivo podporo za vzdrževanje vašega strežnika, se lahko obrnete na naš podporni center.

 

crta

O podjetju | Gostovanje | Domene | VPS strežniki | SSL certifikati | Pomoč | Obvestila

Copyright © 2017 Gigaspark d.o.o, Devova ulica 5, 1000 Ljubljana. Smo na Google+ in Facebook
Cene vsebujejo DDV in veljajo pri naročilu za 1 leto. Pravila uporabe | Zasebnost uporabnikov.