Obvestila

Nedosegljivost datacentra ter strežnikov

10.06.2021

Danes, 10.6.2021 ob 11:20. uri smo zaznali nedosegljivost vseh Gigaspark strežnikov. Ko smo preverili situacijo, smo ugotovili da so vsi strežniki v delujočem stanju. Noben strežnik se ni ponovno zagnal, ni bilo izpada elektrike. Vzrok za nedelovanje je bila prekinjena povezava do podatkovnega centra v Ljubljani, kjer gostujejo Gigaspark ... Preberi več »

Spletno gostovanje Gigaspark s podporo PHP verzije 5.6, 7.4 in kmalu 8.0

09.11.2020

Na vse spletne strežnike Gigaspark smo namestili zadnje verzije programskega jezika PHP. Priporočamo vam, da vašo spletno stran posodobite na zadnjo verzijo in uporabite PHP 7.4, saj ta vsebuje najnovejše funkcionalnosti in je performančno najbolj optimizirana od vseh trenutnih PHP verzij.Če vaša aplikacija ne deluje z zadnjo verzijo PHP ... Preberi več »

Nedosegljivost datacentra ter strežnikov

28.10.2020

Danes, 28.10.2020 ob 9. uri smo zaznali nedosegljivost vseh Gigaspark strežnikov. Ko smo preverili situacijo, smo ugotovili da so vsi strežniki v delujočem stanju. Noben strežnik se ni reštartal, ni bilo izpada elektrike. Vzrok za nedelovanje je bila prekinjena povezava do podatkovnega centra v Ljubljani, kjer gostujejo Gigaspark ... Preberi več »

Veljavnost SSL certifikatov po novem le še eno leto

01.10.2020

Naročilo SSL certifikatov po novem možno le za 1 leto. Naročilo za daljše obdobje ni mogoče, saj spletni brskalniki od 1. septembra 2020 ne podpirajo več novih SSL certifikatov, ki imajo veljavnost daljšo od 398 dni. Ideja je v tem, da je potrebno potrdila s krajšo življenjsko dobo izdajati pogosteje, s tem pa postanejo bolj varna. Če ... Preberi več »

Začasno nedelovanje storitev vrhnjega registrarja Gransy

14.09.2020

Dne, 14.9. od 8. ure dalje, so nedosegljive storitve brezplačnega DNS servisa in brezplačnega spletnega gostovanja, ki jih nudimo v sodelovanju z našim vrhnjim registrarjem Gransy. Vse plačljive storitve, ki jih nudimo na infrastrukturi Gigaspark delujejo nemoteno. Vrhnji registrar sporoča, da ima opravka z obsežnim izpadom vseh ... Preberi več »

Nadgradnja strežnika Plesk3 za spletno gostovanje

29.09.2017

Obveščamo vas, da smo dne 29.9.2017 uspešno nadgradili strežnik za spletno gostovanje Plesk3. Strežnik ima sedaj nameščeno novo kontrolno ploščo Plesk Onyx 17.5. Strežnik je s tem postal še bolj varen za uporabo, nova kontrolna plošča pa enostavna, hitra in odzivna. Strežnik ima nameščenih tudi več varnostnih mehanizmov, ki ... Preberi več »

Nadgradnja strežnika Plesk4 za spletno gostovanje

08.09.2017

Obveščamo vas, da smo dne 8.9.2017 uspešno nadgradili strežnik za spletno gostovanje Plesk4. Strežnik ima sedaj nameščeno novo kontrolno ploščo Plesk Onyx 17.5. Strežnik je s tem postal še bolj varen za uporabo, nova kontrolna plošča pa enostavna, hitra in odzivna. Strežnik ima nameščenih tudi več varnostnih mehanizmov, ki ... Preberi več »

Prenovljena spletna stran Gigaspark

20.06.2017

Predstavljamo vam prenovljeno spletno stran Gigaspark. Ta je sedaj preglednejša, poleg tega pa vsebuje poenostavljen sistem naročanja in upravljanja domen ter gostovanja. Uporabniki boste preko uporabniških strani na novi spletni strani Gigaspark sedaj še lažje spremljali in upravljali naročene storitve.Za najhitrejšo komunikacijo z nami, ... Preberi več »

Nov strežnik s kontrolno ploščo Plesk Onyx

14.01.2017

Gigaspark je v svojo ponudbo spletnega gostovanja dodal novi strežnik za gostovanje z nameščeno novo kontrolno ploščo Plesk Onyx. Novi strežnik je hiter in odziven ter ima nameščene najnovejše verzije programske opreme ter druge aplikacije, ki so potrebne za nemoteno gostovanje. Med drugim PHP 7.1 ter safe-mode off gostovanje. Strežnik ... Preberi več »

Nova ICANN pravila za prenos domen

01.12.2016

S 1. decembrom 2016 krovna organizacija za domene ICANN uvaja nova pravila glede sprememb lastniških podatkov domene.   Nova pravila za prenos domen V pravilih za prenos domen je bilo določeno, kako je potrebno izvajati prenose domen med registrarji. S 1. decembrom 2016 pa veljajo tudi za spremembo podatkov nosilca domene pri isteem ... Preberi več »

Socialno omrežje