Dostop do epošte preko POP3 ali IMAP protokola

30710

Epošto lahko prebirate preko poštnih odjemalcev kot so Outlook, Thunderbird, Opera, itd. Za to skrbita POP3 in IMAP protokol, ki sta na voljo za uporabo pri vseh elektronskih predalih. V nadaljevanju so prikazane nastavitve, ki jih je potrebno vpisati v odjemalec epošte. V nastavitah vpišite podatke kot je prikazano na slikah.

Pri dostopanju do epošte iz poštnega odjemalca smo navedli primer za domeno mail.domena.com. Ko vpisujete podatke za vašo domeno, prosimo vnesite ime vaše domene.

pop3 imap dostop

SMTP strežnik zahteva avtorizacijo! To možnost morate obvezno vključiti, sicer epošte ni mogoče pošiljati preko poštnega strežnika Gigaspark. Poštni odjemalci se razlikujejo po tem, kje se nahaja ta nastavitev. Če te nastavitve ne boste vključili, vam bo strežnik zavračal pošiljanje epošte z napako 5.7.1 Access not Allowed.

Pomembno  V primeru, da imate težave pri pošiljanju epošte preko odhodnega streznika (SMTP), ker ima vaš internet ponudnik zaprta vrata 25, uporabite navodila za nastavitev SMTP strežnika preko alternativnih vrat

Socialno omrežje