Enostavno upravljanje domene s kontrolno ploščo Plesk

Ponujamo napredno kontrolno plošče za upravljanje vašega spletnega gostovanja. Uporabniški vmesnik vam nudi vse na enem mestu.

Kontrolna plošča Plesk

Kontrolna plošča Plesk omogoča administratorjem domen, da samostojno upravljajo in nadzirajo svoje spletno gostovanje. Enostaven uporabniški vmesnik vam na enem mestu nudi vse kar potrebujete za kvalitetno upravljanje vaše spletne strani.

Kontrolna plošča Plesk omogoča veliko funkcij, ki jih lahko na enostaven način uporabljate s klikom miške. Predznanje ni potrebno, upravljanje je povsem intuitivno. Dostop do administracije pa je šifriran s SSL certifikatom.

Namestitev aplikacij z enim klikom

Veliko ljudi se odloči za nakup spletnega gostovanja, da bi na njem gostovala različne spletne aplikacije kot je: spletni portal, blog, e-trgovina, slikovna galerija in tako naprej. Značilno je, da vsi uporabniki ne znajo namestiti aplikacij, ki jih potrebujejo, saj nimajo dovolj tehničnega znanja in izkušnej.

Kontrolna plošča Plesk vsebuje spletni katalog aplikacij, kjer si lahko potrebne aplikacije namestite preko brskalnika, z nekaj kliki, brez tehničnega znanja.

Upravljanje datotek

Za namestitev datotek na strežnik lahko uporabite FTP dostop ali integriran upravljalec datotek, ki se nahaja v kontrolni plošči Plesk. Ta vključuje tudi preprost urejevalnik HTML datotek in če želite, lahko preproste spremembe v datotekah izvajate neposredno preko kontrolne plošče. Primeren pa je tudi za arhiviranje ter prenos datotek na strežnik.

Kontrolna plošča Plesk ima prilagojen pogled za tablice in mobilne telefone. V primeru, da potrebujete dostop z naprave z manjšim ekranom, vam to ne bo predstavljalo težave.

Enostavno in pregledno

Intuitiven vmesnik
Administrirajte svoje domene in epoštne predale preko prijaznega in intuitivnega vmesnika, kjer najdete vse na enem mestu.

Hitrost in učinkovitost
Upravljajte domeno na način, da boste hitri in učinkoviti. Zavtomatizirajte postopke, ki vam jemljejo čas.

Primerna za vsakogar
Brez zahtevnega tehničnega znanja upravljajte DNS nastvitve, poddomene, alias domene, cronjobe ali SSL certifikate na vaši domeni.

Glavne funkcionalnosti

Vsi paketi za spletno gostovanje na strežniku Gigaspark vključujejo standardni nabor funkcionalnsti kontrolne plošče Plesk. Preko njih lahko v celoti upravljate s svojo domeno in vsebino na vaši spletni strani.


Statistika obiskov

Statistika obiskov je vključena pri vseh paketih gostovanja in vam omogoča vpogled v obiskanost vaše spletne strani. Prikazuje podatke kot so število obiskovalcev, število unikatnih obiskovalcev, količina ustvarjenega prometa, obseg spletne strani in podobno.

DNS servis

DNS servis vam omogoča usvarjati DNS zapise pri vaši domeno na prijazen in enostvan način. Ustvarite lahko A, AAAA, CNAME, MX, SRV, TXT in ostale zapise domene. Kreirate lahko poddomene in jih usmerite na poljuben IP naslov.

Elektronska pošta

Ustvarjanje e-poštnih naslovov na vaši domeni je hitro in enostavno. V nekaj enostavnih korakih lahko ustvarite samostojen elektronski predal, preusmeritev e-pošte, avtomatski odzivnik ali dodaten e-poštni psevdonim.

Podatkovne baze

Preko kontrolne plošče si lahko hitro in enostavno kreirate podatkovne baze, ki jih potrebujete za vaše spletno stran. Za dostop do podatkovne baze vam je na voljo tudi phpMyAdmin, ki vam pomaga ustvariti ustrezne tabele.

FTP dostop

Datoteke na strežnik nalagate preko FTP protokola. Uporabniška imena in gesla za dostop do FTP strežnika si lahko sami kreirate glede na vaše želje in potrebe.

LOG datoteke

Preko kontrolne plošče Plesk lahko pregledujete LOG datoteke za 30 dni nazaj. V LOG datotekah so vsi zapisi obiskov vaše spletne strani. Če želite analizirati dogajanje na vaši spletni strani, lahko podrobnosti najdete v teh datotekah.

Pravično razdeljeni resursi

Procesor
Za enakovredno delitev strežniških resursev, strežnik enakomerno omejuje dodeljen procesorski čas posameznim domenam. Na ta način se ne more zgoditi, da bi ena domena preobremenila strežnik v škodo drugih gostiteljev.

Pomnilnik
Vsak domena ima določeno največjo količino pomnilnika, ki ga lahko zavzame. Pomnilnik je pomemben kriterij za hitro delovanje spletne strani vsem domenam želimo dodeliti enakovredne mežnosti.

Disk
Zaradi velike količine majhnih datotek na spletnem strežniku je ključno, da ima vsaka domena omejeno število branj in pisanj, ki so ji dodeljene v nekem časovnem obdobju. S tem dosegamo zavidljivo odzivnost strežnika.

Želite svoj strežnik s kontrolno ploščo Plesk

Plesk strežnik je primeren za skrbnike domen, spletne agencije, razvijalce in urednike spletnih strani.

Prilagodljiv izgled

Vaš Plesk strežnik lahko prilagodite vašim potrebam in željam. Nastavite si bližnjice, ki vam bodo pomagale upravljati z vašimi domenami na pregleden način. API vmesnik pa vam omogoča, da Plesk povežete z drugimi svojimi aplikacijami.

Katalog razširitev

Katalog razširitev v samostojnem Plesk vmesniku predstavlja katalog dodatnih funkcionalnosti, ki so vam na voljo na ext.plesk.com. Vsebuje razširitve, ki jih Plesk in drugi partnerji vključujejo v kontrolno ploščo, da bi razširili napredne funkcionalnosti kontrolne plošče.

Reseller računi

Kot skrbniki strežnika lahko poleg končnih računov ustvarjate tudi reseller račune. S tem lahko strežnik delite z ostalimi uporabniki ter jim dodelite del svojih resursov. Vi pa imate nadzor nad celotnim delovanjem strežnika.

Plesk Web Builder

Plesk Web Business Builder (WBB) je napreden graditelj spletnih strani, opremljen z bogatimi funkcijami. Namenjen je v pomoč malim in srednjim podjetjem, da lahko na hiter in učinkovoit način ustvarjajo nove spletne strani.

Socialno omrežje