Prenesite domeno na Gigaspark

Vse kar potrebujemo je ime domene in avtorizacijska koda za prenos.

Prenos ene domene

Pomoč

Za uspešen prenos domene

 1. Preverite veljavnost domene

  Domeno je mogoče prenesti, če je aktivna in še ni potekla. Domena mora biti veljavna vsaj še 7 dni. Domene, ki je že potekla, ni mogoče prenesti. Prav tako pa je zahtevano, da prenos mogoče opraviti, ko je od prve registracije domene minilo vsaj 60 dni.
 2. Odklenite domeno

  Domena ima status zaklenjena ali odklenjena. Pred začetkom prenosa je potrebno domeno pri trenutnem registrarju odkleniti. Zaklenjene domene ni možno prenesti.
 3. Pridobite avtorizacijsko kodo

  Avtorizacijska koda je ključ ali geslo, s katerim potrjujete, da ste vi lastnik domene. V postopku prenosa, je potrebno vpisati avtorizacijsko kodo. Pridobite jo pri obstočejem registrarju. Če avtorizacijske kode nimate, ni možno sprožiti prenosa domene.
 4. Preverite lastništvo domene

  Prepričajte se, da ste vi lastnik domene. V postopku prenosa lastnik domene preko e-pošte potrdi, da se s prenosom domene strinja. V primeru, da imate aktivno whois zaščito, jo je potrebno deaktivirati. V primeru, da pri domeni ni naveden veljaven elektronski naslov, prenosa ne boste mogli potrditi.
 5. Ne skrbite glede plačila

  Prenos domene vključuje enoletno podaljšanje domene. Prenos domene je za vas popolnoma varen. Če zaradi kakršnegakoli razloga prenos domene spodleti, vam vrnemo denar.

Enostavno upravljanje domene

S prenosom domene na Gigaspark pridobite enostavno upravljanje domen na enem mestu. Nudimo uporabniku prijazen in enostaven uporabniški vmesnik, preko katerega lahko domene v celoti upravljate sami. Imamo avtomatizirane postopke za vse funkcionalnosti, ki jih domene podpirajo, tako da ste pri svojem delu hitri in učinkoviti.

Ko prenesete domeno na Gigaspark, poleg domene prejmete še veliko brezplačnih storitev že pri sami registraciji domene. Pri registraciji domene prejmete 10 MB prostora na strežniku brezplačno, tako da si lahko postavite svojo pristajalno stran ali vizitko. Prav tako si lahko ustvarite elektronske predale s preusmeritvijo na vaš obstoječi elektronski naslov. Na voljo so vam štirje brezplačni DNS strežniki Gigaspark, preko katerih lahko domeno preusmerite na poljuben IP naslov.

upravljanje domen

Prepričajte se o enostavnosti uporabe domen na strežniku Gigaspark in prenesite svojo domeno še danes.

Socialno omrežje