Normalna uporaba strežnika

6211

V okviru paketov spletnega gostovanja pri nekaterih parametrih navajamo neomejeno količino (prostora, prometa, baz, itd). S tem želimo povedati, da imate na voljo dovolj veliko količino sredstev, ki jih potrebje vaša spletna stran za prisotnost na spletu. In s tem običajno ustrežemo 99% naročnikom.

Kljub povedanemu pa želimo, da uporabniki upoštevajo naša splošna pravila uporabe in uporabljajo storitve z namenom poštene porabe. Količine se morajo uporabljati v okviru normalnih vrednosti, ki so namenjene za osebno gostovanje ali majhne poslovne spletne strani. V redkih primerih moramo za prekomerne porabnike postaviti omejitve na domenah, ki presegajo tisto, kar je bilo pričakovano v okviru normalnega delovanja.

Na težave lahko naletijo predvsem stranke, ki uporabljajo spletne storitve za arhiviranje velike količine datotek ali pa uporabljajo servis za izmenjavo datotek, kar pa ni tisto, za kar so namenjene osebne ali majhne poslovne spletne strani. V skladu z našimi pogoji uporabe, mora biti poraba prostora in prometa v okviru normalnega delovanja.

Kaj je "normalna" poraba?

Za vsako domeno na strežniku izvajamo statistiko zasedenosti prostora in količino prometa, ki ga domena ustvari. Na podlagi rezultata, definiramo "normalno" delovanje.

Kljub temu, da rezultati statistike mesečno nekoliko nihajo, 99% naročnikov vedno ostane v mejah "normalne" porabe. V večini primerov, kadar naročnik pade izven tega območja, je s spletno stranjo nekaj narobe ali se ne uporablja za potrebe spletnega gostovanja. Če imate vprašanje ali pomislek, da vaša spletna stran ne bi ustrezala normalni porabi, se lahko z nami posvetujete in nas kontaktirate na podporni center.

normalna poraba


Kaj se zgodi, če prekoračim "normalno" porabo?

Če imamo pomisleke glede določene spletne strani, boste prejeli elektronsko sporočilo s prošnjo za zmanjšanje porabe. Na splošno nudimo strankam vsaj 48 ur, da prilagodijo spletno stran, preden jo začasno izključimo.

Vendar kot rečeno, najpogostejše situacije, kadar se to zgodi, je vzrok v prekomernem shranjevanju datotek (> 100.000), predvsem multimedijskih datotek, ali drugih datotek, ki niso povezane s spletno stranjo. Drugi najpogostejši razlog pa je luknja v spletnem portalu, preko katere so vam nepridipravi namestili zlonamerno kodo in prekomerno izvajajo določene akcije za katere morda sploh ne veste.

V splošnem se prekoračitev porabe zgodi zelo redko strankam, ki uporabljajo spletno gostovanje zase ali za svojo poslovno dejavnost.

Pravila uporabe FTP strežnika

FTP strežnik je namenjen nalaganju vsebine spletnih strani. Pri prijavi na FTP strežnik se uporabnik avtenticira z uporabniškim imenom in geslom. FTP strežnik ni namenjen pogostemu ali avtomatiziranemu nalaganju datotek z oddaljenega strežnika, saj to v večini primerov primerov povzroča prebremenitev FTP strežnika.

Pravila uporabe e-pošte

Čeprav Gigaspark dovoljuje uporabo velikega števila poštnih predalov ter velike količine prostora za elektronske predale, je vsaka domena omejena na 250 odhodnih sporočil na uro (vsa presežna sporočila so zavrnjena in niso poslana).

Pravila uporabe mysql strežnika

Gigaspark v okviru normalne uporabe dovoljuje 50.000 poizvedb/uro na mysql strežnik. V primeru prekomernih poizvedb, je dostop do mysql strežnika začasno onemogočen. Po 1 uri se se samodejno ponovno sprosti.

Socialno omrežje