Kako aktiviram certifikat?

2554

Za aktivacijo SSL certifikata, so potrebni sledeči koraki, ki so prikazani v videoposnetku:

1. Prijavite se na vmesnik za naročila www.gigaspark.com/uporabniki
2. Izberite možnost "Configure now"
3. Izberite tip strežnika v ustrzenem oddelku
4. Vnesite vaš CSR, ki ste ga izdelali na vašem strežniku oz. napravi ter potrdite na gumb "Submit" (v primeru nameščanja na kontrolno ploščo plesk, preverite postopke za generacijo CSR:  Izdelava CSR in namestitev)
5. Podajte še podatke tehničnega kontakta za certifikat te rizberite gumb "Naprej".
6. V naslednjem koraku izberite tehnični email, na katerega bo poslano validacijsko sporočilo za aktivacijo certifikata. E-mail naslov ne more biti poljuben - izberite ga s seznama, ter potrdite na gumb "Naprej".
7. Preverite svoj nabiralnik tehničnega email in potrdite certifikat po postopku, ki je naveden v prejetem email sporočilu.
8. Po potrditvi prejmete na vaš email certifikat, prevzamete ga pa lahko tudi na vmesniku za naročila (polje CRT), kjer se nahaja tudi vaš Zasebni ključ (gumb Get Private key) in CA certifikata (polje Certificate). Čas izdaje je odvisen od vrste certifikata.

 

  

Pomembno
 V primeru EV certifikata je potrebno posredovati dodatne dokumente izdajatelju certifikata na [email protected]:
enostaven  oz. zahtevnejši
Za izdajo certifikata se priporoča, da seo podatki certifikata in poslanih dokumentov ujemajo z javnimi bazami, kot je WHOIS, AJPES, Bizi in podobni. Priporoča se tudi, da imate urejeno D.U.N.S. številko.

Socialno omrežje