Registriral sem domeno. Kako jo usmerim na Wix gostovanje?

4374


Preusmeritev domene z DNSji


Za preusmeritev domene na gostovanje Wix, nastavite domeni DNS strežnike kot to zahteva vaš ponudnik Wix. Obiščite Wix stran in preberite katere DNS strežnike je potrebno vnesti pri vaši domeni. Nato se prijavite v Gigaspark uporabniški vmesnik na naslovu:

z vašim naročniškim emailom in geslom. Nato kliknite na povezavo 'Moje domene' in kliknite na izbrano domeno. V zavihku DNS servis boste videli možnost, kjer lahko spreminjate DNS strežnike domene.

dns servis

Kadar spreminjate DNS strežnike domene, traja 8-24 ur, da se domena preusmeri na željeni strežnik.


Preusmeritev domene z vnosom IP naslova


Za preusmeritev domene na vaš Wix IP naslov, najprej obiščite Wix podporne strani, kjer boste pridobili IP, kamor je potrebno usmeriti vašo domeno. Nato se prijavite v Gigaspark uporabniški vmesnik na naslovu:

Po prijavi kliknite na povezavo Moje domene in kliknite na izbrano domeno. V zavihku DNS strežniki boste videli možnost DNS servis, kjer lahko spreminjate zapise DNS strežnikov domene.

Za upravljanje z Gigaspark DNS strežniki, mora biti izbrana opcija Uporabite prednastavljene DNS strežnike, ki vam vpiše privzete Gigaspark DNS strežnike ns1-ns4.gigaspark.com.

DNS strezniki

Za usmeritev spletne strani na IP naslov npr. 123.123.123.123 nastavite zapise, kot kaže zgled na sliki:

DNS zapisi
Tako ste usmerili domena.com in www.domena.com ter ftp.domena.com na IP naslov 123.123.123.123.

 

Socialno omrežje