Kakšna je omejitev količine pomnilnika za posamezno PHP zahtevo (memory_limit)?

2940

Omejitev pomnilnika (memory_limit) na strežniku za spletno gostovanje je nastavljena na vsaj 128MB za domeno oz. več, glede na izbarni paket. Parameter memory_limit pove, kakšno količino pomnilnika lahko uporabi en PHP proces pri izvajanju aplikacije na strežniku.

Ker si na spletnem strežniku domene delijo prostor in ram, je potrebno spletne do neke mere omejiti, da si lahko pošteno razdelijo količino resursov, ki so na voljo domenam na strežniku. Omejitev 128MB običajno zadostuje za večino spletni aplikacij, ki se danes uporabljajo.

Kadar dosežete ali presežete to omejitev, vam bo vaša spletna stran ob dostopu izpisalal napako, ki pojasnjuje, da potrebuje skripta za izvajanje programa uporabiti več pomnilnika kot ji je dovoljeno. Primer napake:

Fatal error: Allowed memory size of 104857600 bytes exhausted

V tem primeru predlagamo, da vašo spletno stran optimizirate tako, da imate na njej nameščene le tiste module, ki jih dejansko uporabljate. Nepotrebne vtičnike pa izklopite. V primeru, da nek dodatek (plugin) porabi preveliko količino pomnilnika, ga zamenjajte z drugim, ki je bolj optimiziran za delovanje.

V primeru, da vaša spletna stran v nobenem primeru ne more delovati z privzeto omejitvijo pomnilnika, lahko vaš paket gostovanja kadarkoli nadgradite na višji paket, npr. paket Mega ali Gigaspark, kjer imate na voljo memory_limit 192MB oz. 256MB.

Socialno omrežje