Kako dostopam do epošte v primeru, da ima moj internetni ponudnik zaprta vrata 25

18707

Da ugotovite, ali ima vaš ponudnik zaporta vrata 25, preverite naslednje tri korake.

1) prijavite se v vašo spletno pošto, da preverite pravilno uporabniško ime in geslo
2) preverite, da imate pravilne nastavitve za vaš poštni odjemalec, kot smo vam jih posredovali
3) preverite, da vaša domena deluje in je aktivna (da ni slučajno potekla)

V primeru, da so zgoraj navedene točke izpolnjene in pošiljanje epošte ne deluje, verjetno vaš ponudnik interneta preprečuje uporabo SMTP strežnikov na vratih 25 v svojem omrežju. To internetni ponudniki običajno naredijo, da omejujejo nenadzorovano pošiljanje spama s strani svojih uporabnikov.

Gigaspark ponuja za svoj SMTP strežnik alternativni port za pošiljanje epošte. V tem primeru spremenite vrata za odhodni strežnik na 587. Ta parameter se lahko nahaja na različnih mestih, odvisno od poštnega odjemalca. Običajno pa je poleg vašega odhodnega (SMTP) strežnika kot na sliki spodaj.

Nastavitev SMTP strežnika na vrata 587

navodila

Nekateri internetni ponudniki omogočajo, da se tej omejitvi izognete, če pridobite statitični IP. Preverite pri svojem internetnem ponudniku.

Še vedno ne dela? Če še vedno ne morete pošiljati elektronske pošte niti preko vrat 587, lahko preverite (a) pri vašem upravitelju omrežja, da vrata 25/587 niso zaprta na vašem usmerjevalniku (routerju), (b) da vaš antivirusni program ne blokira elektronskih sporočil, ali (c) da vrata ne blokira požarni zid (firewall).

Socialno omrežje