Kakšen je postopek za prenos domene na Gigaspark

7761

Prenos domene na Gigaspark je hiter in enostaven. Preko naše spletne strani lahko oddate naročilo za prenos domene, nato pa postopek za vas izpeljemo mi. Preden naročite prenos domene na Gigaspark preverite, da so izpolnjeni naslednji pogoji.

Pogoji za prenos domene


1) Od sedanjega registrarja morate pridobiti avtorizacijsko kodo (včasih se imenuje tudi auth ali epp koda). Avtorizacijska koda je neke vrste geslo, s katero dokazujete, da ste vi lastnik domene. Avtorizacijsko kodo prejmete pri obstoječem registrarju. Lahko jo pridobite bodisi preko njihovega uporabniškega vmesnika ali jo zahtevate po emailu.

2) Domena mora biti odklenjena. Vsaka domena ima lahko status zaklenjena ali odklenjena. Kadar je domena zaklenjena, je ni mogoče prenašati. To je varnostni mehanizem. Za prenos domene, pa domeno odklenete in je na to na voljo za prenos. Domeno prav tako odklenete pri vašem obstoječem registrarju, bodisi preko uporabniškega vmesnika bodisi to zahtevate po emailu. Zaklepa ne podpirajo vse domene.

3) Domena mora biti aktivna in veljavna vsaj še nekaj dni. Če je domena že potekla ali ima kakršnenkoli drug status kot aktivna, je ni mogoče prenesti. V tem primeru svetujemo, da jo podaljšate pri obstoječem registrarju, nato pa jo lahko prenesemo na Gigaspark. Domeno je običajno možno prenesti po 60 dneh od registracije in do 7 dni pred potekom.

4) Domena mora imeti javno dostopne lastniške podatke. Whois zaščita oz. skrivanje lastniških podatkov mora biti v fazi prenosa domene izklopljeno. To storite pri trenutnem registrarju.

5) Prepričajte se, da ste lastnik domene vi. V Whois podatkih je naveden vaš elektronski naslov.

Postopek prenosa domene


1) Naročite prenos domene preko spletne strani Gigaspark.com. V postopku oddaje naročila vpišite avtorizacijsko kodo.

2) Ko prejmemo nakazilo, Gigaspark sproži postopek za prenos domene

3) V postopku prenosa se preverijo Whois podatki in se na lastniški email domene pošlje obvestilo o prenosu domene. Lastnik domene mora potrditi povezavo v emailu (dosedanji in bodoči nosilec - četudi je email identičen), s čimer potrdi, da se strinja s prenosom domene na Gigaspark.com.

4) Prenos domene je zaključen v 1-5 delovnih dneh. To je odvisno od vašega sedanjega registrarja, kdaj domeno sprosti. Na to Gigaspark nima vpliva. 

Ko je domena preusmerjena, jo lahko upravljate preko uporabniškega vmesnika.

Kaj se zgodi, če prenos domene ni uspešen?


Če prenos domene iz kakršnegakoli razloga spodleti ali ne more biti izveden, imamo na voljo dve možnosti. Če ni bil izpolnjen kateri izmed zgoraj navedenih pogojev, lahko prenos domene ponovimo in poskusimo ponovno. Če prenos domene ni mogoč ali ga ne želite opraviti, vam vrnemo celoten znesek, ki ste ga vplačali za prenos domene.

Socialno omrežje