Kako prenesem domeno k drugemu registrarju

43013

Domeno, registrirano pri Gigasparku, v celoti upravljate sami. Vsaka registrirana domena je privzeto zaklenjena in je ni mogoče prenašati med registrarji. Če želite domeno prenesti k drugemu registrarju je potrebno:

  1. domeno odkleniti
  2. pridobiti avtorizacijsko (epp) kodo za prenos.

Oboje vam je na voljo v uporabniškem vmesniku, kjer upravljate z domenami.

V uporabniški vmesnik se prijavite na naslovu: http://www.gigaspark.com/uporabniki

Po prijavi v uporabniški vmesnik kliknite na link Domene in izberite željeno domeno. V zavihku informacije boste videli status vaše domene ter možnost, da domeno odklenete in pridobite avtorizacijsko (epp) kodo.

prenos domene


Avtorizacijsko kodo prejmeta lastnik domene (registrant) in njen skrbnik (admin). Avtorizacijsko kodo boste prejeli le, če imate pri domeni vpisan veljaven, delujoč lastniški e-naslov. Ko je domena enkrat odklenjena in imate avtorizacijsko kodo, kodo posredujte novemu registrarju. Celoten postopek prenosa nato za vas ureja novi registrar, h kateremu se lahko obrnete za vse informacije v postopku prenosa.

V postopku prenosa je včasih potrebno potrditi, da se s prenosom domene strinjate. Prenos domene potrdi lasnik domene (registrant). Gigaspark je v določenih primerih lahko naveden kot admin kontakt, vendar prenosa domen ne potrjuje. Postopek prenosa je v pristojnosti lastnika domene.

Domeno je možno prenesti, dokler je aktivna. Ko domena enkrat poteče, prenos domene ni več mogoč (jo je pa možno pri obstoječem registarju podaljšati še 7 dni). Priporočamo vam, da postopek prenosa pričnete vsaj 14 dni pred potekom domene.

Prenos nekaterih domen, ki so registrirane manj kot 60 dni, ni možno prenašati zaradi pravil Registra.

V informacijo! Gigaspark ne odklepa / zaklepa domen. Gigaspark prav tako ne potrjuje postopkov prenosa. Gigaspark ni stranka v postopku prenosa domene k drugemu registrarju, ga ne more potrditi in ga ne more zavrniti. Celoten postopek prenosa je v pristojnosti lastnika domene. Prenos domene urejate z novim registrarjem.

Če je bil prenos domene zaradi kateregakoli razloga neuspešen in je domena potekla, nas kontaktirajte in vam jo lahko podaljšamo še v obdobju 7 dni. V nasprotnem primeru bo domena zapadla v karanteno in bo za ponovno aktivacijo domene potrebno doplačilo. Preberite članek: Kaj se zgodi, če domene ne podaljšam pravočasno.

Socialno omrežje