Kako poteka potrjevanje lastniških podatkov domene?

4549

Od 1. Jan 2014 je na zahtevo vrhnje organizacije ICANN zahtevano potrjevanje lastniških podatkov domene preko emaila. Po vsaki registraciji domene boste prejeli email s povezavo, ki vas bo vodila do registrarja, kjer boste lahko potrdili pristnosti vaših lastniških podatkov. Lastništvo domene je potrebno potrditi samo enkrat (1) ko domeno registrirate oz dvakrat (2) pri prenosu, če se zamenja lastnik domene - potrditi morata dosedanji lastnik in bodoči (četudi je email identičen).

Priporočamo vam, da lastništvo domene potrdite čimprej, oz. nakjasneje v roku 15 dni od registracije. Če registracije ne potrdite v roku 15 dni, se domena začasno deaktivira. Ko lastništvo podatkov potrdite, domena nemoteno deluje dalje. Proces potrjevanja je kratek in enostaven. Lastnišvo podatkov je potrjeno takoj, ko ustrezno potrdite zahtevo v emailu, ki ste jo prejeli na vaš lastniški email.

Če ste pri oddaji naročila navedli napačen elektronski naslov lastnika domene, ga je možno v tem času spremeniti. Na dosedanji in nov lastniški email boste ponovno prejeli zahtevo v potrditev lastniških kotaktov. Če ste email spregledali ali želite, da vam ga pošljemo ponovno, nam lahko pišete na podporni center.

Kaj se zgodi, če ne potrdim lastniških podatkov domene?

Če ne odreagirate na email in potrdite lastništvo domene, se vaša domena samodejno deaktivira po 15 dneh. Četudi se nahajate na območju, kjer nimate dostopa do interneta ali če vaš ponudnik tovrstno pošto zaznava kot spam, boste za nemoteno delovanje domene lastništvo morali potrditi.

Socialno omrežje